Oletko tylsistynyt olohuoneesi sisustukseen? Ja haluatko kokeilla jotain uutta? Jos vastasit kyllä, mutta pieni budjettisi on esteenä, me haluamme jakaa sinulle budjettiisi sopivia ideoita olohuoneen sisustukseen. 

Mitä? Todella?

Kyllä, sinun täytyy vain ostaa uudet olohuoneen matot ja olet valmis. Matto on kodinsisustuksen elementti, joka vaikuttaa tekstuuriin, väriin ja huoneen tunnelmaan. Eli vaihtamalla olohuoneen maton pystyt vaihtamaan myös koko huoneen auraa.

Ensin sinun täytyy kuitenkin hankkia täydellinen olohuoneen matto, joka tarjoaa haluamasi muutosta kuvittelemallasi tavalla. Yleensä sinun kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat, kun ostat uudet olohuoneen matot: 

Koko – Sinun täytyy mitata olohuoneen lattian alue tarkasti ennen maton tilaamista. Näin et hanki liian suurta tai pientä mattoa, joka ei luo haluamaasi vaikutusta. 

Tunne – Esteettinen kauneus on tärkeä pointti mattoa ostettaessa. Mutta älä tee siitä ainoaa asiaa, johon kiinnität huomiota. Mukavuus on vähintäänkin yhtä tärkeää, kun valitset olohuoneen mattoa. Eli osta matto, joka tuntuu hyvälle sekä silmistä että jaloista. 

Väri – Seuraavaksi mattosi tulisi tukea vähintään kahta olohuoneesi väreistä. Jos maton sävy ei sovi yhteen muun sisustuksesi kanssa, ei se synnytä vaikuttavaa kokonaisuutta. 

Hoito – Jokaiselle matolle on omat hoito- ja puhdistusprosessit. Jotkut matot, kuten persialaiset matot, vaativat enemmän hoitoa kuin toiset matot, kuten puuvilla- ja juuttimatot. Valitse mattosi riippuen siitä, kuinka paljon pystyt käyttämään maton hoitoon ja siivoamiseen. 

Trendit – Tämä on tärkein asia, jota sinun tulisi pohtia vaihtaessasi vanhan maton sen tyylin vanhennuttua. Eli ostaessasi olohuoneen matot muista tarkistaa ensin uusimmat mattotrendit. 

Viimeisimmät olohuoneen mattojen trendit

Jos sinulla ei ole mitään hajua siitä, mikä on trendikästä mattoalalla juuri nyt, olemme valinneet muutamia olohuoneen mattojen trendejä. Sinun täytyy vain luottaa meihin: 

Rauhallinen rantatyyli

Rakastatko rantoja? Ja et koskaan jättäisi välistä tilaisuutta viettää laatuaikaa perheesi ja ystäviesi kanssa rannalla? Tuo rantaloma olohuoneeseesi! 

Ihanan siniset olohuoneen matot luovat tropiikista inspiraatiota saanutta tunnelmaa olohuoneeseen. Voit valita tekstuuriltaan kevyet matot, jotka ovat merensinisiä ja vaalean neutraalin sävyisiä, kuten valkoinen, harmaa tai beige. 

Lisäksi mattosi tulisi olla aaltoileva tai kuvioiltaan liikkuva. Valitse esimerkiksi pehmeät raidat, kukkaprintti tai mitä vain luontoon liittyvää kuviointia. Kun vaihdat vanhan villamattosi uuteen keveään ja merensiniseen puuvillamattoon, et joudu enää koskaan kaipaamaan rannalle.  

Boheemi olohuone

Jos haluat tuota olohuoneeseesi vapaita ja virtaavia boheemeja tekstuureja, mutta huomaamattomasti, kannattaa sinun hankkia pinkki olohuoneen matto. Kirkkaat värit eivät jää huomaamatta eli et onnistu pilaamaan boheemia tyyliä valitessasi ne. 

Eli kun valitset pinkin värin, se luo helposti hauskaa tunnelmaa hukuttamatta koko muuta huonetta allensa. Nopeassa olohuoneen muutoksessa pinkki matto on paras mahdollinen salainen aseesi. 

Moderni puolivuosisata ja olohuone

Siistit linjat ja värikkäät kalusteet peilaavat viime vuosisadan puolenvälin olohuonetta – kuka ei pitäisi tästä tyylistä. Voit ottaa inspiraatiota suoraa vuosisadan puolivälin tyyli-ihanteista ja ostaa värikkään kukkamaton osaksi modernia olohuonettasi. 

Vuosisadan puolenvälin tyyliin kuuluvat kaiken keskiössä olevat värit eli kiinnitä huomiota väriteemaasi rohkeiden kuvioiden sijasta. Siistit ja käytännölliset värit, kuten lämmin keltainen, kotoisa punainen ja rauhoittava sininen, ovat täydellisiä maton sävyjä.

Luonnolliset matot ovat aina hauskoja 

Halusitpa sitten suojella ympäristöä tai luoda mieleen jäävän olohuoneen, sinun täytyy valita luonnollisesti vaikutuksen tekevä matto. Nykyään usean eri tyyliset ja teemaiset luonnolliset matot myydään koteihin tuomaan moniulotteisuutta sisustukseen. Maanläheisestä juutista ja sisalista pehmeään villaan ja puuvillaan, valinnanvaraa löytyy laidasta laitaan. 

Olohuoneen uudelleen sisustaminen on helppoa vaihtamalla vanhat ja tylsät matot. Kun etsit olohuoneeseen uudet trendikkäät ja edulliset olohuoneen matot, älä lähde kauemmaksi vaan vieraile TrendCarpet -kaupassa. Mattomme ovat uniikkeja, siistejä ja trendikkäitä – aloita shoppailu nyt! 

By Magnolia

Magnolia Kate Chambers: Magnolia, a vintage home enthusiast, shares restoration tips, antique decorating ideas, and the charm of vintage living.