Har du kjøpt et luksuriøst og stilig viskoseteppe for å pryde stuen din? Da må du allerede ha fått mange lovsanger fra dine husgjester på grunn av den vakre glansen og lysreflekterende kvalitetene på teppet ditt. 

Viskosematerialet er en sann definisjon av naturlig skjønnhet. Det er en veldig unik og elegant materiale som kan gjøre interiøret ser helt fantastisk. Det er imidlertid et lite problem med viskose tepper – du kan ikke rengjøre dem som andre materialer.

Du må følge det spesielle settet med instruksjoner for å rengjøre viskoseteppet. Hvis du ved en tilfeldighet ikke fulgte de riktige rengjøringstipsene, kan du miste teppet glans.

Derfor risikerer folk det ikke og følger disse enkle trinnene mens du rengjør viskoseteppene dine:

Hold vannet unna

En av de mest vitale viskoseteppe vaske tips er – aldri bruk vann. vent. hva! Hvordan vaskes, muligens uten vann? Det må være din tanke, men hvis du ikke vil at teppet skal bli gult, må du unngå vann.

Viskosematerialet er laget av cellulose avledet fra plantene ikke gå bort fra flere kjemiske behandlinger. Derfor, når vannmolekyler reagerer med viskosematerialet, danner det stygg gulning, noe som gjør at teppet ditt ser ganske dårlig ut.

Så, hvordan å vaske viskoseteppe?

Med eddik- eller sitronløsninger. Eddikmiddelet eller andrevaskemidler, du kan beskytte viskosefibre fra å bli gule. Du kan bruke vanlige sitronløsninger tilgjengelig på kjøkkenet for å vaske tepper som sitronsaft, eddik, etc. Du kan imidlertid også bestille spesielle viskose tepperengjøringsmidler fra din lokal-nærbutikk for å opprettholde teppets estetiske appell. 

En annen fordel med å bruke sitroniske løsninger er at den allerede kan fjerne gulaktige merker fra viskosemateriale også. Så, hvis du har et gulaktig viskoseteppe hjemme, kan noen dråper sitron kan gjøre det nytt. 

Ikke bruk for mange rengjøringsløsninger 

Enten du gjør viskoseteppe renere hjemme eller bestiller fra butikken, ikke bruk det for mye. Ikke glem at viskose er et svært absorberende materiale som kan suge opp rengjøringsløsninger raskt.

Så når du bruker for mye rengjøringsløsning i lang tid, kan den falme farger. Derfor bør du forsiktig dab rengjøringsløsningen på de skitne delene av teppet og raskt skylle den ut.

Gni forsiktig eller blot

Neste, mens du skrubber og rengjør på stoffet – bruk aldri kraft eller hardt materiale. Spesielt hold deg unna elektriske rengjøringsmidler og harde børster. 

Viskosematerialet er veldig følsomt, og selv litt kraft rubbing kan skade den. Når du ved et uhell søler noe på teppet, bør du derfor bruke et mykt papirhåndkle til å suge bort væske med mild dabbing.

På samme måte, når du må bruke rengjøringsløsninger, skrubb dem forsiktig i retning av teppets hauger. Hvis du gnir i motsatt retning av pilling, kan det løsne opp veving. Og vær ekstra forsiktig mens du rengjør teppe frynser som de er ganske mye holder hele teppet sammen. 

Tørk det raskt, men naturlig 

Som vi allerede har nevnt i begynnelsen at våthet er dårlig for teppet ditt. Derfor, når du har påført en sitronløsning på teppet ditt, tørk den umiddelbart ut. 

Nå, ved raskt tørking, mener vi ikke at du setter den nær varmekilden – ikke gjør det noensinne. Bare åpne vinduene eller dørene slik at frisk luft kan tørke teppet. Du kan til og med plassere teppet ute under skygge for rask tørking, men ikke hold det eksponert under direkte sollys for lenge.

Børst den bort

Når teppet er utsatt for tung fottrafikk, kan det ødelegge fibrene. Derfor må du ofte pusse opp på fibre for å beholde et jevnt utseende. 

Mens du pusser teppet, må du følge de samme tre reglene – vær forsiktig, bruk en myk børste og kjør børsten i retning av hauger.

Unngå støvsuger

Så mye som mulig, prøv å unngå å brukestøvsugere på dine delikate viskosetepper. Det er fordi intens trykkrengjøring kan skade teppets struktur, eller verre, du kan trekke en tråd, og hele teppet faller fra hverandre foran øynene dine.

Men hvis du ikke kan unngå å bruke støvsuger, må du holde den på laveste hastighet og ikke sveve trykkdysen på ett punkt for lenge. Fortsett å bevege støvsugeren langs haugens retning. 

Viskose tepperengjøring er ikke vanskelig, folkens – selv om det er enklere enn noen annen tepperengjøring. Det er bare to grunnleggende rengjøringstips – vær forsiktig og unngå vann. Hvis du følger disse to tipsene, kan du alltid holde teppet sunt og rent. 

Siden det er så enkelt å rengjøre viskosetepper – la oss bestille noen nye viskosetepper for hjemmet ditt i dag!

By Magnolia

Magnolia Kate Chambers: Magnolia, a vintage home enthusiast, shares restoration tips, antique decorating ideas, and the charm of vintage living.